Eigen huis bouwen

Heb je het idee om een eigen huis te bouwen maar ben je benieuwd naar de kosten van een eigen huis bouwen? In dit blog artikel geven we je enkele tips voor leuke websites waar je al een goed beeld kan krijgen van de mogelijkheden en kosten.

3D tekening van je eigen huis bouwen

Op de website van Selekthuis kan je makkelijk zelf bereken wat je eigen huis gaat kosten. Je kan vanuit 5 basis woonstijlen een berkening maken van de kosten van je woning. In 3D zie je vervolgens de binnenkant van de woning en kan je verschillende opties nog aanpassen waardoor het echt helemaal jouw eigen samengestelde woning wordt. Zelfs de kleur dakpannen en stenen kan je kiezen. Vervolgens kan je de totale kosten bekijken met eventueel meerwerk. Ook kan je de woning delen via social media. Door deze woonconfigurator krijg je al een goed beeld wat de kosten zijn van een eigen huis bouwen.

Ook de bouwer Groothuisbouw uit Emmeloord heeft een handige prijs berekeningstool op de website staan. Deze heeft welliswaar iets minder keuze mogelijkheden dan zijn collega van Selekthuis maar geeft desondanks tot een goed beeld van de mogelijkheden en daar mee brengde kosten van een eigen huis bouwen. In 7 stapen wordt je slechts met enkele klikken door de opties voor het bepalen van de prijs heen gestuurd. Uiteindelijk krijg je bij de laatste stap de mogelijkheid van het downloaden van een keurig uitgewerkte offerte compleet met alle afwerkingen en visuals van de door jouw samengestelde woning. Ook de bouwtekening ontbreken bij dit volledige pakket niet.

bouwwerkzaamheden eigen huis

Als laatste is er nog een onafhankelijk kosten calculator welke o.a. met iniatief van Vereniging Eigen Huis online is gezet. Dit is Watkostbouwen.nl. Hierbij moet je al wel zelf duidelijkheid hebben over welke vertrekken je allemaal in je nieuwe woning wilt hebben. Bij de start van de configurator dien je dit namelijk op te geven en tevens de grote van elke ruimte. Ook de regio, kavelgrote en wel of geen buitenzwembad zijn enkele vragen waardoor er vervolgens een zeer inhoudelijk gespecificeerd beeld wordt gegeven van de kosten. Zelfs de complete afwerking en inrichting van de woning, keuken, afwerking badkamer je kan het bijna niet verzinnen elke detail komt aan bod. Ook de faciliteiten en verzekeringen tijdens de bouw worden niet vergeten. Nadeel van deze zeer uitgebreide calculator is dat je kan verdwalen in alle opties. Positief daarbij is wel dat de calculator nadat je enkel basis stappen hebt gekozen al wel een eerste prijs berekening maakt.

Bovenstaande 3 websites kunnen jou in je orientatie al een goed beeld geven van de kosten waar je rekening mee moet houden bij het laten bouwen van een huis. Uiteraard moet je nog wel rekening houden met de kosten van de aankoop van een kavel. Deze worden op de calculator van Watkostbouwen.nl na namelijk niet meegenomen in de prijsberekening. Binnenkort zullen we hier dan ook een blog artikel over schrijven.

Hopelijk hebben bovenstaande tips je geholpen bij de bepaling van je budget. Heb je iets aan deze websites gehad? We horen het graag. Laat je reactie achter in de comments hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *